005.jpg

House of Europe («Дім Європи») шукає партнерів для міжнародної програми резиденцій з метою зміцнення зв’язків між кураторами, арт-менеджерами, дослідниками та культурними інституціями України та країн ЄС.

Програма House of Europe фінансує стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Тривалість кожної резиденції складає 30-45 днів, перша — запланована на 2020 рік.

Основні цілі програми резиденції: познайомити українських кураторів, арт-менеджерів і дослідників із мистецьким середовищем та культурними інституціями країн ЄС та навпаки; зміцнити зв’язки кураторів, арт-менеджеріві дослідників з їхніми колегами в країнах ЄС; сприяти збільшенню кількості присутності сучасного українського мистецтва в країнах ЄС та навпаки; створити платформу для діалогу та співпраці.

House of Europe, як міжнародний культурний посередник, сприяє культурному обміну, орієнтованому на діалог, та заохочує культурні інституції підтримати транскордонне співробітництво.

Програма покриває витрати на проїзд, проживання та добові для учасників програми, заходи, які збільшать поінформованість про проєкт учасників програми (наприклад, оформлення комунікаційних матеріалів), переклад публічних заходів, додатковий бюджет на дослідницькі цілі (доступ до архівів, книги) та інші додаткові витрати резидента чи приймаючої організації.

Подавати заявки до участі можуть існуючі резиденції, культурні інституції, музеї та арт-центри, галереї, виставкові простори, мистецькі локації, креативні хаби, ВНЗ (художні університети, академії мистецтв), неурядові організації, які мають досвід організації резиденцій.

Для того, щою подати заявку необхідно заповнити онлайн-анкету https://houseofeurope.grantplatform.com та додати до неї наступні документи: посилання на діяльність інституції (можна у вигляді посилання на веб-сайт або інші існуючі матеріали); резюме ключових менеджерів, що відповідатимуть за комунікацію з House of Europe, та тих, хто буде реалізовувати програму резиденції; копію документів, що підтверджують юридичний статус організації, орієнтовний план подій резиденції; лист-рекомендацію (бажано, але не обов’язково); інші вкладення на розсуд резидента.

Кінцевий термін подачі заявок – 20 січня 2020 року, о 15.00.

Питання щодо резиденції та програми в цілому можна надсилати на електронні адреси: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..