005.jpg

22 січня з нагоди відзначення 101-ї річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки сумська громада вшанує пам'ять українців, які в різні часи виборювали право на незалежність і цілісність своєї держави.

Вранці, о 9:30 відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та до могил загиблих в зоні АТО. На Меморіалі на Центральному кладовищі пройде панахида.

На 11:00 заплановано покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку. А опівдні у залі обласної філармонії відбудеться тематичний захід «Соборна. Вільна. Неподільна» за участі керівництва міста, військовослужбовців та громадськості, творчих колективів.

Ввечері сумчан запрошують долучитися до акції «Вогні Соборності єднають Україну», що відбудеться в сквері Т. Г. Шевченка о 17:00.

Окрім цього, у міських бібліотеках організують покази фільмів та тематичні виставки книг, що висвітлюватимуть історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність.

До участі в заходах запрошуються всі сумчани, гості міста, представники громадських організацій та ЗМІ.