Print
Hits: 1084

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його профільний заступник Віра МОТРЕЧКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО відвідали школу № 2 ім. Д. Косаренка, яка перетнула сторічну межу.

Сьогодення навчального закладу – це 1055 учнів, які навчаються в 35 класах, і 84 вчителі.

За словами директора школи Олега ТОКАРЕНКА, навчальний заклад сміливо дивиться в майбутнє, і не в останню чергу завдяки підтримці та допомозі міської влади.За останні два роки на створення в школі нового освітнього середовища спрямували 492,4 тис. грн. освітньої субвенції та коштів міського бюджету. Із 2017 по 2019 рік у закладі капітально відремонтували санітарні кімнати, цокольний поверх, фасад будівлі та ряд приміщень, впровадили автоматизовану систему теплоспоживання.

«Навчальний заклад уже має чимало здобутків, а попереду, переконаний, їх буде ще більше. Наше завдання спрямовувати зусилля на покращення матеріально-навчальної бази та поліпшення умов у школі. Цього року ми плануємо капітально відремонтувати приміщення, провести ремонт стадіону та встановити сучасну систему пожежної сигналізації у школі. А завдяки реалізації проєкту громадського бюджету – реконструювати стадіон навчального закладу, – сказав Олександр Лисенко. – Успіх будь-якого навчального закладу залежить від спільної праці, зараз ми з вами перебуваємо на шляху становлення нового освітнього простору. Успіхів нам у цій нелегкій справі».

Очільник міста подякував працівникам школи всіх поколінь за клопітку та самовіддану працю на ниві навчання та виховання підростаючого покоління, а школі побажав успішної роботи на довгі роки.
Олександр Лисенко вручив навчальному закладу на обладнання для Нової української школи сертифікат на 10 тис. грн., а директору школи – Почесну відзнаку Сумської міської ради «За майстерність».

До привітань, з нагоди ювілею приєдналась заступник міського голови Віра Мотречко. Заклад став другою домівкою для її доньки. Посадовець відзначила високий рівень підготовки учнів і побажала трудовому колективу всіляких гараздів.

Начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко також звернулась до колективу школи зі словами вдячності за працю та подарувала навчальному закладу від профільного структурного підрозділу фліпчарт.