0010.jpg

Міське управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області продовжує працювати та виконувати покладені на нього завдання і функції в умовах обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме здійснювати державну реєстрацію потужностей операторів ринку.

Фахівці управління нагадують, що для державної реєстрації потужностей оператор ринку подає територіальному органу компетентного органу за адресою потужності заяву за формою затвердженою наказом № 39 від 10 лютого 2016 року «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» із додатковою інформацією відповідно до вимог п.3 ст.25 ЗУ «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Заява про державну реєстрацію потужності має бути засвідчена підписом оператора ринку або уповноваженої особи, вона може бути подана в паперовому або електронному вигляді.

Подання заяви в електронному вигляді здійснюється з використанням посиленого сертифіката відкритого ключа у порядку, встановленому Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» та Законом України «Про електронний цифровий підпис».

Оскільки головним захистом від зараження коронавірусної інфекції є дотримання особистих правил гігієни, мінімізація контактів і дотримання дистанції один від одного працівники управління Держпродспоживслужби закликають громадян надавати перевагу поданню заяв про державну реєстрацію потужностей операторів ринку в електронному вигляді до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на пошту This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Також громадяни можуть скористатись послугами поштового зв’язку, надіславши заяви на адресу міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області: 40021, Сумська обл., м. Суми, вул. Гамалія, 25. В такому випадку варто надсилати оригінал заяви та додаткову інформацію з мокрим підписом.

З додаткових питань щодо державної реєстрації можна звертатися за телефоном 77-90-52.

Посилання для завантаження бланку заяви про державну реєстрацію та додаткової інформації до заяви для подальшого роздрукування.