006.jpg

Міські посадовці привітали унікальні сумські родини із Міжнародним днем сім’ї, який традиційно в Україні та світі відзначають 15 травня.

Сумчанам, які взяли велику відповідальність та наважились створити дитячі будинки сімейного типу заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА побажали затишного сімейного вогнища, квітучого добробуту та благополуччя, а також вручили символічні подарункові набори.

Серед таких були ДБСТ: Тетяни та Віталія ДМИТРЕНКІВ, у родину яких влаштували п’ять дітей (ще одна дитина рідна); Алли та Сергія КОНЄВИХ, до яких направили двох неповнолітніх (ще одна дитина рідна); Ольги та Дмитра КОЧЕРЖЕНКІВ, котрі виховують двох власних дітей та семеро прийомних; прийомна сім’я Галини ОЛІЙНИК, яка у 2013 році переїхала із Кролевця до Сум та наразі виховує двох хлопчиків (ще двоє вже досягли повноліття та почали жити окремо).

«Саме сім’я формує людину як особистість і це, до слова, чи не найбільше щастя, яке людина здатна створити власноруч. Втім міцна та згуртована родина – то щоденна та кропітка праця, яка вимагає неабияких зусиль та старань, як моральних, так і фізичних. Однак і результати цієї роботи тішитимуть впродовж усього життя. Тож нехай у сумських родинах завжди лунатиме дитячий сміх, пануватимуть мир та щастя, спільні турботи завершуватимуться спільними перемогами, а кожен член сім’ї відчуватиме підтримку та опору від найрідніших», – наголосила заступник керманича міста.

Принагідно, начальник управління «Служба у справах дітей» повідомила, що у місті наразі функціонує 11 прийомних сімей, у яких виховується 14 дітей; чотири дитячих будинки сімейного типу, де виховується 25 дітей; 187 дітей перебувають під опікою та піклуванням. Разом із тим, на обліку в управлінні залишаються 257 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.