0010.jpg

Виконавчий комітет вніс зміни до рішення від 27 березня № 172 «Про заходи під час карантину щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню COVID-19.

Так, суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі продовольчими, непродовольчими товарами (виключно в магазинах, зокрема в магазинах, об’єктах торгівлі, що розташовані у торговельно-розважальних центрах та на ринках Сумської міської ОТГ) та у сфері послуг зобов’язані забезпечити персонал та відвідувачів засобами індивідуального захисту (респіраторами/захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно); перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 м2 торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Разом із тим, діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба допускається якщо: забезпечено дотримання відстані не менш як 1,5 м між місцями для сидіння за сусідніми столами; за одним столом розміщено не більш як чотирьох клієнтів; відвідувачі перебувають у засобах індивідуального захисту (респіраторах/захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно), крім часу приймання їжі; дотримано санітарні та протиепідемічні заходи.

Принагідно, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ повідомив, що мобільною групою з питань ліквідації стихійної торгівлі вже було проведено декілька рейдів та обстежено 27 суб’єктів господарювання, у тому числі агропродовольчих ринків. Не відкритими через недотримання вимог постанови головного державного санітарного лікаря України наразі залишаються два – розташовані на розі: вул. Горького – вул. Леваневського та вул. Леваневського – вул. Привокзальна.

Окремо «міський уряд» наполіг на беззаперечному виконанні вимог і у спортивній сфері.

Зокрема, проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю дозволяється за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту (респіраторами/масками), а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Відповідні правила стосуються й діяльності підприємств, установ та організацій, які забезпечують проведення навчально-тренувального процесу спортсменів.

Дане рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення на Інформаційному порталі міської ради, строк дії якого закінчується з моменту припинення карантину відповідно до норм чинного законодавства України.