Print
Hits: 973

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО закликав мешканців Сумської міської ОТГ продовжувати дотримуватись протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню COVID-19.

Як поінформувала заступник начальника відділу охорони здоров'я Наталія КІПЕНКО у Сумах вилікувалось майже 82,3% (42 особи) хворих на коронавірус.

Від початку проведення ПЛР-тестування, в Сумах зареєстрували 51 особу з підтвердженим діагнозом на дану інфекцію. Серед них 45 осіб – дорослі та шість – діти. На минулому тижні підтвердили сім нових випадків захворювання, сім чоловік – одужали.

На стаціонарному лікуванні наразі перебувають двоє дорослих та двоє дітей, ще шість дорослих лікуються амбулаторно. З підозрою на COVID-19 у лікувальних закладах перебувають – 17 чоловік (з них одна особа – на самоізоляції).

Зважаючи на дану інформацію, очільник міста наголосив на важливості дотримання протиепідемічних заходів мешканцями громади, навіть попри послаблення карантину.

«Хвороба не зупиняється – карантин триває! Тому навіть коли прийшло справжнє літо із гарячим сонцем, люди мусять його дотримуватись, уникаючи масових скупчень в громадських місцях та користуючись масками і дезінфікуючими засобами. Адже, як бачимо, ультрафіолет поки що не здатний ліквідувати цю хворобу, втім людська свідомість та відповідальність можуть цьому зарадити», – підкреслив очільник обласного центру.

Принагідно, керівник Сум доручив департаменту інфраструктури міста продовжувати дезінфекцію під’їздів, де мешкають хворі на коронавірус, таким чином убезпечуючи їхніх сусідів.