Print
Hits: 967

Депутат міської ради Ігор ПЕРЕПЕКА взяв участь у вшануванні легендарного льотчика, тричі Героя Радянського Союзу, маршала авіації Івана Кожедуба, якому 8 червня виповнилося б 100 років.

Біля монументу Івану Кожедубу зібрались керівники міста, депутати обласної та міської рад, ветерани, військові, громадськість.

Депутат міської ради Ігор ПЕРЕПЕКА в інтерв’ю місцевому телеканалу сказав, що для нього особисто і для його родини подвиги земляків мають величезне значення.

«Сумщина славиться такими героями, як Іван Кожедуб, Сидір Ковпак, Павло Рибалко, Степан Супрун, Семен Руднєв. Саме на подвигах цих історичних постатей ми повинні виховувати молоде покоління, а не переписувати історію в угоду західним кураторам», – висловив своє бачення депутат.

Він акцентував увагу на тому, що прославленого аса авіації знають більше як Героя Другої світової війни, але він воював і в Кореї, і його найбільше боялись американці. Під час Другої світової війни Іван Кожедуб знищив понад 60 ворожих літаків, а його літак ні разу не вдалося збити. В Кореї, коли він командував винищувальною авіаційною дивізією, льотчики отримали 216 повітряних перемог.

«На подвигах легендарного Кожедуба виховалася не одна плеяда льотчиків. Його унікальний життєвий і бойовий досвід, його мужність, відвага та віра у власні сили повинні бути для нас, його нащадків, прикладом, як треба любити свою Батьківщину», – упевнений Ігор Перепека.

Разом з усіма присутніми депутат поклав квіти до підніжжя пам’ятника Івану Кожедубу та вшанував хвилиною мовчання славетного земляка.