001.jpg

У Сумах, у сквері Шевченка, члени ГО «Спілка морських піхотинців України» відзначили медичних працівників з нагоди професійного свята, а міського голову Олександра ЛИСЕНКА – за волонтерську допомогу.

Під час символічних урочистостей за плідну співпрацю, професіоналізм, милосердне ставлення до пацієнтів, сумлінне виконання професійних обов’язків та з нагоди Дня медичного працівника України було нагороджено медаллю «За зцілення людських душ» лікаря Марину ІСКРИЦЬКУ; відзнакою «За милосердя і турбот» медичну сестру Оксану БОНДАРЕНКО; медаллю «Знання, душу, серце – людям» завідуючу відділенням Жанну СПІВАК, лікарів Анну МЕРКУЛОВУ та Світлану ОХРІМЕНКО; відзнакою «За врятовані життя» лікарів Володимира БЕЗБАБНОГО та Володимира ПОТАПЕНКА; орденом «За мужність і відвагу» ліквідатора аварії на ЧАЕС Миколу ДАРЕНСЬКОГО.

Почесну місію вручити медалі, відзнаки та орден доручили очільнику обласного центра. Він побажав медикам зберегти стабільну тенденцію щодо захворюваності на коронавірус, гарних умов праці, зменшення кількості хворих, збільшення заробітної платні та здоров’я, сил і терпіння у протистоянні з недугами.

«Медики, волонтери, військові і влада – то єдиний фронт, лише об’єднавшись ми здатні зробити здавалося б неможливе. Так і в спільній ініціативі відремонтувати та модернізувати наші медичні заклади, а також оснастити їх сучасним обладнанням, нам вдалось досягти позитивного результату. Впевнений, що сьогодні як у Сумах, так і в цілому по області немає жодної лікарні, яка б не стала на крок ближче до оновлення та надання більш якісних послуг пацієнтам», – наголосив Олександр Лисенко.

Цього дня свою нагороду отримав і сам керманич міста: представники Всеукраїнського об’єднання «Країна» нагородили Олександра Лисенка орденом «Єдність та воля» за волонтерську допомогу, яку посадовець надавав останні п’ять років.

«У січні 2015 року ми потрапили під обстріл у селищі Новотошківське, що у Луганській області, на щастя, з людей ніхто не постраждав, однак пошкодження отримала наша машина. Того ж дня ми зателефонували особисто міському голові, на що отримали моментальну відповідь: «Так, зробимо!». Не гаючи часу він відправив необхідні на ремонт кошти, і наша «ластівочка» змогла й далі нам допомагати у підвезенні військових. У подальші роки матеріальна, медична та моральна допомога також не припинялась», – розповів учасник АТО Микола КІЧЕНКО.

Присутнім медикам також подякували за кваліфіковані поради, добрі слова у потрібну хвилину та увагу і турботу під час служби на благо охорони здоров’я.