0012.jpg

Опікунська рада при органі опіки та піклування під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ підбила підсумки роботи за І півріччя поточного року.

З початку року за результатами розгляду на чотирьох засіданнях опікунської ради 20 заяв громадян підготовлено чотири рішення виконавчого комітету та прийнято участь у 56 засіданнях суду з питань встановлення опіки.

Як наслідок, 17 особам призначено опікунів, в тому числі під час запровадження карантинних заходів – семеро, трьом опікунам надано дозвіл на влаштування підопічних до закладу соціального захисту осіб, які страждають на психічні розлади.

Відповідно до законодавства здійснюється контроль за виконанням опікунами обов’язків по забезпеченню належного утримання 435 недієздатних повнолітніх осіб, що обліковуються в реєстрі, який оновлюється та підтримується в актуальному стані. Централізований банк даних з проблем інвалідності доповнюється інформацією про підопічних.

До архіву опікунської ради, який передбачає довгострокове зберігання документів (75 років), з різних підстав внесено 326 особових справ недієздатних осіб та матеріалів, наданих заявниками та судовими органами, в тому числі 223 в зв'язку зі смертю підопічних, 80 – залишенням судами справ без розгляду, 13 – зміною місця проживання, сім – відновленням дієздатності, два – закінченням строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною.

Згідно із затвердженими графіками з початку року проведено обстеження житлово-побутових умов 126 недієздатних осіб.

Під час карантинних обмежень стан життєзабезпечення недієздатних осіб опрацьовується з опікунами в телефонному режимі, визначаються проблемні питання та шляхи їх вирішення, бо саме ці особи найбільш залежні від обставин.

Враховуючи потреби сімей, де під опікою перебувають недієздатні, 75 особам було надано продуктові набори, що не лише підтримало їх матеріально в дуже складний період, а і надало можливість утриматись від виходу з помешкання під час карантинного режиму.

З початку року надано методичну допомогу з питань опіки та піклування 343 громадянам.

Засідання опікунської ради відбувається кожен останній вівторок місяця.

Допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 210 та 211, або за телефонами 787-145, 787-147.