004.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив керівникам профільних структурних підрозділів провести санітарно-епідемічне розслідування щодо механізму поширення COVID-19 серед жителів Сумської міської ОТГ.

Зокрема, заступник очільника Сум, начальник міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Степан ПАК спільно з відділом охорони здоров’я та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області мають виявити найпоширеніші осередки захворювання, ймовірні причини занедужання та категорію даних осіб. Опрацювати алгоритм поширення коронавірусної інфекції, за словами Олександра Лисенка, потрібно до кінця тижня.

Загалом за інформацією заступника начальника відділу охорони здоров’я Наталії КІПЕНКО, захворюваність на коронавірус в місті за минулий тиждень зросла на 25 %, а саме на 100 осіб, за останню добу хворобу виявили у 21 людини.

Разом із тим, з початку тестування ПЛР на COVID-19 зареєстровано 342 випадки, у 317 із них захворіли дорослі, у решті (25) – діти. Померлих дві особи – у квітні одна людина похилого віку з низкою супутніх захворювань з сімейного вогнища захворювань та два дні тому 62-річна пацієнтка після тривалого лікування померла в стаціонарі.

Одужали 133 особи (38 осіб виписані з КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького», один дорослий в «ТМО МВС України в Сумській області», одна особа з КНП «Обласний клінічний перинатальний центр», дві дитини з КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», 91 закінчили амбулаторне лікування).

На лікуванні наразі перебувають 207 хворих (33 % з них на стаціонарному лікуванні: 63 дорослих у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», двоє дорослих в Білопільській районній лікарні, а також по одній особі в Тростянецькій районній лікарні, у відомчому закладі, в пренатальному центрі, та одна дитина на стаціонарі у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди»). На амбулаторному лікуванні знаходяться 138 чоловік (серед них семеро дітей та 131 дорослий). З числа медичних працівників занедужали 24 особи (11 – одужали, 10 – на амбулаторному лікуванні, троє – на стаціонарному).

Контактні з хворими – 686 осіб.

З підозрою на коронавірус – 27 осіб.