004.jpg

Міський голова Олександр Лисенко з нагоди Дня міста та Дня підприємця відзначив представників сумської бізнес-спільноти за сумлінну працю, досягнення високих показників у роботі, активну життєву позицію, наполегливість і ділову ініціативу.

Святкування, яке організував департамент забезпечення ресурсних платежів разом із підприємцями, відбувалось у форматі фестивалю під назвою: «Бізнес та Родина – єдине ціле».

Відвідувачі мали змогу пройтись своєрідною алеєю продукції товаровиробників області «Створено на Сумщині», взяти участь у майстер-класах, зробити світлину у спеціальній фотозоні, пригоститись смачним від  ресторанів і кафе, відвідати виступ просто неба творчих колективів міста.

Вітаючи учасників і гостей фестивалю, міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на важливості ролі підприємництва у розвитку економіки міста, адже це - робочі місця та надходження до бюджету громади. Розвиток власне самого бізнесу означає збільшення останніх, що своє чергою дає змогу вирішувати найактуальніші соціально-економічні проблеми жителів Сумської міської ОТГ. Тож, на місцевому рівні влада ухвалила низку рішень, які дієво та ефективно підтримують розвиток малого та середнього підприємництва в місті, зокрема, щодо оподаткування. Окрім цього, передбачено надання на конкурсних засадах з бюджету Сумської міської ОТГ фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва. Аби підтримати сумських підприємців під час епідемії, ухвалено рішення про звільнення непрацюючого під час карантину бізнесу від орендної плати за комунальне майно.

Окремо очільник міста подякував сумським підприємцям за активну громадянську позицію, що проявляється, зокрема, в допомозі військовимм і вразливим верствам містян.

«Для успішної підприємницької діяльності потрібні не тільки талант, а й напружена, копітка праця, гідна поваги і підтримки. Як представники влади, ми робимо все можливе, аби бізнес розвивався, – ставка податку для підприємців малого і середнього бізнесу у Сумах - найнижча в Україні. Це спільне досягнення і підприємців, і депутатів. Щиро дякую представникам бізнес-спільноти за працьовитість, небайдужість та допомогу у вирішенні проблем міської громади», – зазначив Олександр Лисенко.

За багаторічну сумлінну працю, досягнення високих показників у роботі, активну життєву позицію, наполегливість, ділову ініціативу та з нагоди Дня підприємця Олександр Лисенко нагородив 18 представників підприємницької спільноти міста. Також у рамках фестивалю відзначили переможців обласного конкурсу «Кращий підприємець 2020 року», в числі яких і сумчанин.