007.jpg

За результатами інспекційного відвідування агентства нерухомості, проведеного за зверненням мешканця Сум, виявлено порушення роботодавцем вимог трудового законодавства щодо здійснення повного розрахунку з працівником при звільнені. 

Під час інспектування встановлено, що особі не була виплачена заробітна плата за п’ять місяців та компенсація за дні невикористаної відпустки.

З метою усунення виявленого порушення інспектором праці Управління з питань праці внесений припис. За порушення вимог законодавства про працю стосовного керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення і судом на підставі ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень.

Під час повторного інспекційного відвідування агентства нерухомості, проведеного з питань перевірки виконання припису про усунення виявлених порушень, встановлено, що працівник отримав належні йому кошти. Але, у зв’язку з тим, що порушення усунуті не у визначений приписом строк, наразі вирішується питання про накладення на підприємство фінансові санкції.

«Питання захисту прав найманих працівників є пріоритетним напрямком нашої діяльності. Варто голосно говорити про реальні проблеми, з якими стикаються люди праці, та вживати дієві заходи аби їх вирішити», - зауважує начальник управління з питань праці Анатолій ЗАНЧЕНКО.

Управління з питань праці нагадує, що у разі наявності порушень законодавства про працю, і в першу чергу - порушень правил оформлення трудових відносин, працівники та громадяни міста Сум завжди можуть звернутися до Управління з питань праці за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2, 5-й поверх (вхід зі двору), або за телефонами 701-577, 701-579.