002.jpg

30 вересня, у День Святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, в Україні відзначають День усиновлення.

На обліку в управлінні «Служба у справах дітей» перебуває 260 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них: в прийомних сім’ях перебуває 15 дітей, у дитячих будинках сімейного типу – 18, під опікою – 188, у державних закладах перебувають 30 дітей, у центрах соціально-психологічної реабілітації – шість діток, у лікувальному закладі – одна, у патронатній сім’ї – двоє дітей.

Протягом 2020 року з обліку міста усиновлено четверо дітей, наразі триває процес усиновлення двох малюків. На даний час на місцевому обліку з усиновлення перебуває 51 дитина.

У Сумах функціонують 10 прийомних сімей та чотири дитячих будинки сімейного типу, де проживають 40 дітей із обліку Сумської області, та чотири патронатні сім’ї, де виховується п'ять дітей.

«Турбота про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – наша спільна мета, обов’язок суспільства та держави. Ті люди, які своєю працею та любов’ю замінюють дітям батьків – це міцні крила в долі дитини, вони обіймуть, захистять від негод, виведуть у повноцінне самостійне, доросле життя», – сказала заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.