002.jpg

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО відвідала новостворений дитячий будинок сімейного типу, який святкуватиме Новий рік у новому помешканні.

Дитячий будинок сімейного типу Сергія та Алли КОНЄВИХ створений у грудні поточного року відповідним рішенням виконавчого комітету на базі прийомної сім’ї, яка функціонувала з червня 2014 року і де виховувалось троє дітей (одна рідна та двоє, позбавлених батьківського піклування).

Берегиня родини розповіла, що вони з чоловіком єдині діти в своїх сім’ях, тому завжди мріяли про велику та дружню родину.

Начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА зазначила, що за шість із половиною років родина Конєвих зарекомендувала себе як сім’я з великим батьківським потенціалом, де сприяють розвитку здібностей та талантів дітей, тому посадовці з радістю сприйняли бажання подружжя стати названими батьками для ще кількох дітей.

У листопаді для майбутнього ДБСТ придбали триповерховий будинок, який відповідає усім нормам чинного законодавства, зокрема, за площею. Помешкання обійшлось у 3,3 млн грн. (2,7 млн грн. – кошти субвенції з державного бюджету, 684,9 тис. грн. – кошти Сумської міської територіальної громади). Будівля перебуватиме в комунальній власності, а родина зможе нею користуватися поки існуватиме ДБСТ.

Напередодні Нового року Сергій та Алла Конєви з дітьми переїхали до нового помешкання. З нагоди новосілля заступник міського голови Віра Мотречко від імені сумської громади подарувала великій родині побутову техніку (мікрохвильову піч, пилосос, електром’ясорубку, праску, мультиварку), а дітям – ще й солодкі подарунки. Із новим етапом у житті привітав родину й директор КП «Міськводоканал», де працюють обоє батьків-вихователів, Анатолій САГАЧ. Від підприємства родині презентували кухонне приладдя та солодощі.

«Я впевнена в тому, що в цьому будинку завжди лунатимуть щасливі голоси та пануватиме атмосфера добра та миру. І, звичайно ж, напередодні новорічних свят прийнято дарувати не тільки приємні емоції, а й солодощі. Я вітаю вашу родину із такою важливою подією у вашому житті – будьте здорові, поважайте один одного та даруйте любов кожному члену вашої великої та дружньої сім’ї!» – привітала заступник міського голови.

Дитячий будинок сімейного типу Конєвих розрахований на 10 дітей. Нині в родині їх п’ятеро, а до вечора буде вже семеро. Двоє дітей відвідуватимуть заклади дошкільної освіти, п’ятеро – заклади загальної середньої освіти. У новому році ДБСТ прийме на виховання ще трьох дітей.

Це п’ятий за рахунком дитячий будинок сімейного типу в Сумах. У таких сім’ях нині проживають 33 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 10 юних сумчан, які потребували батьківської опіки, влаштовані до дев’яти прийомних сімей. За словами Валерії ПОДОПРИГОРИ, загалом по місту різними формами сімейного виховання охоплені понад 96% дітей, які залишились без піклування рідних батьків.