Print
Hits: 982

Опікунська рада при органі опіки та піклування підбила підсумки роботи за 2020 рік.

Протягом року проведено десять засідань опікунської ради, у тому числі сім, під час дії карантинних обмежень, на яких розглянуто 54 заяви, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами. За результатами розгляду надано 50 відповідних пропозицій органу опіки та піклування, на підставі яких прийнято 11 рішень виконавчого комітету.

Враховуючи потреби сімей, де під опікою перебувають недієздатні, 90 особам було надано продуктові набори, що не лише підтримало їх матеріально в дуже складний період, а і надало можливість утриматись від виходу з помешкання під час карантинного режиму.

Протягом року методичну допомогу з питань опіки та піклування надано 792 громадянам. Взято участь у 108 судових засіданнях. Як наслідок, над 23 особами встановлено опіку вперше, семи – подовжено терміни перебування під опікою.

Відповідно до програми Сумської міської територіальної громади «Милосердя» за рахунок коштів територіальної громади надано пільги на оплату за житлово-комунальні послуги 47 недієздатним особам з інвалідністю з дитинства І та ІІ групи з діагнозом ДЦП в розмірі 100% та 50% відповідно. Також виплачено одноразову матеріальну допомогу п’яти опікунам, у яких під опікою перебуває по двоє недієздатних осіб, на загальну суму 16,4 тис. гривень.

Питання надання звіту опрацьовано з 205 опікунами, надано звітів – 155 звіт (35,9% від загальної кількості підзвітних осіб).

Допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради можна отримати за адресою: вул. Харківська, буд. 35 або за тел.: 78-71-47.