004.jpg

6 квітня на базі СНАУ відбулася ХI міська мультимедійна олімпіада з історії.

Організатором та координатором заходу став є Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки Сумської міської ради. Участь у олімпіаді взяли 33 команди зі шкіл та професійно-технічних навчальних закладів Сум.

Унікальність проведення мультимедійної олімпіади полягає в тому, що команди отримували завдання у вигляді мультимедійних презентацій і за хвилину на них відповідали, заповнюючи відповідний бланк. Тож це чудова нагода не лише перевірити, а й вивчити новий матеріал.

У першому блоці олімпіади юні дослідники відповідали на цікаві питання з історії рідного краю про видатні місця, події та видатних земляків. Далі діти давали відповіді на запитання, присвячені історії культури України та Сумщини, історичним постатям, ролі жінки в історії. Змагалися також і в знанні історичних карт за питаннями, які підготували вчителі сумських шкіл №№ 6, 29, 21 та 12.

Другий блок запитань, які підготував в.о. ректора Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної підготовки, доктор історичних наук Юрій НІКІТІН, був передбачений для учасників міської творчої лабораторії вчителів історії.

За підсумками інтелектуального змагання I місце посіли школярі школи № 21; II місце розділили гравці школи № 17 № 10 ім. О.Бутка, на III сходинці розмістилися команди школи № 1 ім. В.Стрельченка, шкіл №№ 7, 9 та школи № 4 імені Героя України О.Аніщенка.