007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на тому, що місто повинно бути готове до масової вакцинації від СOVID-19.

У зв’язку з цим очільник міста доручив начальнику управління охорони здоров’я Олені ЧУМАЧЕНКО далі тримати під контролем питання розподілу безкоштовної вакцини в області та потреб міста в ній.

Олена Чумаченко повідомила, що минулого тижня профільне управління склало списки медичних працівників, які надають допомогу хворим із СOVID-19 і мають бажання щепитись від цієї недуги, та передало ці дані до управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Принагідно Олександр Лисенко наголосив на тому, що вакцинація має бути добровільною.

За інформацією управління охорони здоров’я, протягом січня спостерігалося зменшення кількості нових хворих і тих, хто активно хворіє.

Так, минулого тижня недугу виявили у 223 осіб (тижнем раніше – 286), померли чотири людини (попереднього тижня – сім), одужали – 598 (тижнем раніше – 577).

Попереднього дня коронавірус виявили у 12 осіб, одужали – 41.

Продовжують хворіти 903 сумчан. У стаціонарі КНП «Клінічна лікарня № 5» лікуються 52 особи (25 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, троє – у відділенні інтенсивної терапії та підключені до апаратів ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 19 хворих (14 отримують кисень вільним потоком), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 26 дітей (четверо перебувають у відділенні інтенсивної терапії). У КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» лікуються 38 сумчан (35 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, троє – у відділенні інтенсивної терапії, один – підключений до апарату ШВЛ), у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» – 23 (16 отримують кисень вільним потоком).

У медичних закладах, що перебувають у підпорядкуванні управління охорони здоров'я, вільними залишаються 134 ліжка для дорослих (усі забезпечені киснем) і 89 для дітей (62 забезпечені киснем).

З початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію в Сумах виявлено 22347 осіб з позитивним ПЛР-дослідженням. Серед них 21482 дорослих та 865 дітей. Одужали 21189 містян.