001.jpg

В обласній філармонії вшанували учасників бойових дій на території інших держав.

Захід розпочався вшануванням пам’яті загиблих хвилиною мовчання.

Зі словами глибокої шани до присутніх у залі звернулась заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО.

«У чергову річницю виведення військ з Афганістану, ми схиляємось перед пам’яттю тих, хто не повернувся з пекельної війни. Це були молоді хлопці, які подекуди, буквально зі шкільної парти, покинули власну домівку і стали мужньо виконувати свій військовий обов'язок. Афганська війна назавжди залишиться у пам’яті українського народу, – зазначила вона. – Наші учасники бойових дій на території інших держав вірні славним бойовим традиціям. З початку війни на сході вони одні з перших стали на захист України, і сьогодні вони залишаються наставниками для нашої молоді».

Заступник очільника Сум побажала присутнім міцного здоров'я та родинної злагоди, а також нагородила учасників бойових дій на території інших держав почесними відзнаками за мужність та зразкове виконання військового обов'язку.

До колишніх побратимів, а нині ветеранів афганської війни, звернувся міської організації УСВА Володимир РИКУН. Він відзначив, що з часу створення об'єднання багато ветеранів, нажаль, не дожили до нинішніх часів, чимало з бійців Афганістану забрали хвороби та життєві перипетії. Між тим він зауважив, що життя триває, а тому всім присутнім побратимам щиро побажав здоров’я, єдності та наснаги.