004.jpg

У рамках заходів підготовки до загальноміського місячника благоустрою під головуванням заступника міського голови Тамари ІЩЕНКО відбулась нарада з суб’єктами господарювання операторами рекламного ринку з питання утримання рекламних носіїв у належному санітарно-технічному стані.

На початку зустрічі заступник міського голови та начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ наголосили суб'єктам господарювання на тому, що рекламні конструкції повинні мати охайний зовнішній вигляд та бути справними.

На даний момент у місті близько 100 рекламних об'єктів, що перебувають у незадовільному стані, серед основних недоліків – технічні пошкодження рекламних конструкцій, рекламні засоби неналежно пофарбовані, а прилегла територія засмічена залишками рекламних зображень. Особливу увагу власників рекламоносіїв звернули на налаштування системи підсвічування сітілайтів.

«До питання покращення естетичної привабливості нашого міста необхідно підходити комплексно. Наближається час проведення загальноміського місячника благоустрою, тож просимо власників рекламних засобів звернути увагу на недоліки і привести до ладу свої об'єкти – очистити площі білбордів від старих реклам та належно утримувати прилеглу територію», – зауважила Тамара Іщенко.

За її словами, в разі невиконання затверджених Правил благоустрою міста для порушників передбачені штрафні санкції, однак міська влада має намір налагодити ситуацію шляхом порозуміння та співпраці.

В свою чергу Руслан Голопьоров наголосив на спільній роботі в напрямку покращення ситуації, він також акцентував увагу суб'єктів господарювання на необхідності укладання або ж продовження договорів із вивезення ТПВ.

Зауважимо, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» продовжує здійснювати постійний нагляд за станом зовнішньої реклами у місті. У разі виявлення фактів неналежного утримання рекламоносіїв спеціалісти управління надсилатимуть їхнім власникам вимоги привести до ладу свої об'єкти, а несумлінних притягуватимуть до адміністративної відповідальності.