007.jpg

Під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбулось чергове засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

Члени комісії розглянули заяви трьох мешканців Сумської міської територіальної громади призовного віку щодо можливості заміни виконання ними військового обов’язку альтернативною (невійськовою) службою через релігійні переконання.

Крім того, одному призовнику, по якому було прийнято рішення про направлення на альтернативну (невійськову) службу в лютому цього року, визначено конкретне місце її проходження з урахуванням суспільних потреб громади та наявних вакансій. Він проходитиме її в КП «Міськводоканал» на посаді електрогазозварника.

На сьогоднішній день альтернативну (невійськову) службу проходять 12 мешканців територіальної громади: два – в Сумській ЦРКЛ (підсобний робітник та електромонтер), дев'ять – в комунальних підприємствах та установах міської ради: «Центральна міська клінічна лікарня» (слюсар-сантехнік, оператор комп’ютерного набору), «Сумитеплоенергоцентраль» (електрогазозварник, двірник), «Спеціалізований комбінат» (робітник ритуальних послуг), «Міськводоканал» (електрогазозварник), «Паркінг» – (контролер-приймальник), «Центр догляду за тваринами» (ловець бездоглядних тварин), Сумській спеціалізованій школі № 3 ім. генерал-лейтенанта А. Морозова (двірник), один – в Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю (фахівець з фізичної реабілітації).

Нагадуємо, що відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2021 року № 71/2021 встановлено строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу в 2021 році: квітень – червень та жовтень – грудень.

Для розгляду питання направлення на альтернативну службу необхідно не пізніше ніж за два календарні місяці до початку періоду призову на строкову військову службу особисто звернутися до комісії у справах альтернативної (невійськової) служби з мотивованою письмовою заявою (зразок за посиланням) та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, документом про освіту, довідкою з місця роботи або навчанням (якщо особа працює або навчається).