0012.jpg

З метою збереження національних традицій, розвитку та поширення українського писанкарства, виховання у юних сумчан почуття патріотизму та поваги до національної культури учні навчальних закладів обласного центру розпочали підготовку до заходів у рамках Всеукраїнського етнокультурного проекту «FolkUkraine».

Котрий рік поспіль молодь міста із задоволенням оволодіває технікою воскового письма, знайомиться та зберігає традиції писанок Сумщини.

Вихованці народної студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтва» Палацу дітей та юнацтва використовують у своїх роботах і маловідомі техніки писанкарства (травлення, вибілення тощо).

У дитячих роботах проявляється хороший смак, є цікаві колористичні знахідки, спроби створити авторські колекції на основі відомих знаків і символів, що говорить про ретельну підготовку та творчий підхід.skver 1

Колективи навчальних закладів № 5, № 10, № 17, № 21, № 29, ПДЮ готуються змагатися з колективами ПТУ та вишів у номінації «Писанкове дерево», а інші школи – в номінаціях «Писанкове панно», «Писанковий кошик», «Багатокольорова писанка», «Вибілена писанка», «Витравлена писанка», «Писанка-мальованка».

Діти з нетерпінням чекають на 28 квітня, щоб узяти участь у церемонії відкриття «Писанкового саду, побачити презентацію нового арт-об’єкта та отримати заслужені подарунки!