005.jpg

На черговому засіданні опікунської ради при органі опіки та піклування Сумської міської ради під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ поміж інших питань підбили підсумки роботи за І квартал поточного року.


Всього з початку року проведено чотири засідання опікунської ради, на яких розглянуто 37 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято три рішення виконавчого комітету з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо. Прийнято участь у 36 судових засіданнях. Як наслідок, над дев'ятьма особами встановлено опіку, надано дозвіл на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних двом опікунам.

Оновлюється та підтримується в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено 388 справ, відповідні дані також внесено до алфавітної книги.

Згідно із затвердженими графіками проведено 146 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб (на 40 більше ніж в січні-березні 2015 року), 132 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки, видано 435 посвідчень опікуна.

Сформовано архів опікунської ради, до якого з різних підстав внесено 170 особових справ недієздатних осіб та матеріали, надані заявниками та судовими органами, в тому числі: 103 в зв'язку зі смертю підопічних, 54 – залишенням судами без розгляду, вісім – зміною місця проживання, чотири – відновленням дієздатності.

За результатами щомісячних звірок реєстру опікунів та підопічних із базами отримувачів різних видів соціальної допомоги встановлено, що наданням різних видів соціальних допомог та субсидій охоплено 257 сімей, де є недієздатна особа (66,2 % з тих, що перебувають у реєстрі).

Проведена робота з опікунами щодо надання звітів за 2015 рік. В телефонному режимі це питання опрацьовано зі 230 опікунами, з них 221 надано звіти, 42 опікунам направлено листи щодо звітування, з них 24 надали звіти. Всього про виконання опікунських обов’язків за минулий рік прозвітували 352 опікуна, що становить 94,1% від загальної кількості підзвітних осіб.

Засідання опікунської ради відбуваються кожної першої середи місяця за адресою: майдан Незалежності, 2, каб. 78 (5-й поверх).

Допомогу з питань, що належать до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. № 210 та № 211, тел. 60-45-21, 60-44-48.