Print
Hits: 1113

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив структурним підрозділам підготувати документи на обмеження руху вантажівок центром Сум.

Мова йде про перекриття руху сорокатонників від вул. Покровська до ТРЦ «Київ», у напрямку Центрального ринку, обласної лікарні і ФЦ «Барса», на вул. Роменська та вул. Нижньосироватська.

«Наш обов’язок – обмежити рух вантажівок містом задля безпеки громадян і якості доріг, які ми будуємо, і які, потім, через фури, подекуди руйнуються» – наголосив Олександр Лисенко.

Очільник Сум доручив директору КП «Шляхрембуд» Олександру ВЕГЕРІ до завтра підготувати перелік усіх напрямків, де потрібно встановити знаки обмеження руху. Потому цей список з офіційною заявою для опрацювання та впровадження схеми обмеження руху надішлють до поліції.

Наразі ж Олександр Вегера запропонував визначити для проїзду вантажівок вул. Ковпака, пр-т Курський, вул. Воровського, вул. Привокзальна. Керманич міста додав до цього вул. Лінійна.

Та оскільки від ваговозів руйнуються не лише дороги, а й мости, зокрема, Білопільський, який є основним шляхом руху для габаритних машин, міський голова наказав закрити доступ вантажівок до нього до проведення ремонту. За його словами, там має їздити тільки легковий та пасажирський транспорт.

Тендер на проведення ремонту Білопільського мосту оголосять через місяць, повідомив директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА, оскільки проєктно-кошторисна документація перебуває на коригуванні, у зв’язку з останнім експертним висновком. Загальна вартість робіт, за слова посадовця, складе 7 млн грн, кошти на які – в наявності.