002.jpg

Міський очільник Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради звернув увагу на необхідність посилення роботи в напрямку проведення заходів оборони громадян на випадок надзвичайної ситуації.

Очільник міста наголосив на тому, що робота з проведення інструктажів і навчань із територіальної оборони має проводитися зі структурними підрозділами міської ради та підприємствами різних форм власності та бути щоденною, адже на сьогодні це питання дуже важливе. Він звернувся до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артура ПЕТРОВА з тим, аби в подальшому заходи цивільного захисту населення відбувалися більш публічно.

«Важливе питання, – у нас всі люди повинні знати те, як діяти, якщо виникне нестабільна чи нестандартна ситуація. Не є таємницею, ви бачите, що відбувається на кордоні з нашою державою. Зі сторони Росії спостерігається накопичення військ. Сподіваємося, що все буде добре, але ми завжди повинні знати, і всі сумчани повинні бути проінформовані, як діяти у відповідній ситуації. Тому прошу зробити ті заходи, які проводяться згідно з річним планом, більш публічними», – сказав Олександр Лисенко.

За інформацією Артура Петрова, заходи щодо виконання річного плану цивільного захисту населення відбуваються відповідно до затвердженого порядку. На підприємствах різних форм власності здійснюється навчання та тренування, обов'язково проводиться навчальна робота серед посадових осіб щодо ліквідації можливих надзвичайних ситуацій будь-якого характеру в місті.

Також планово були перевірені система оповіщення та матеріальний резерв, який створений у Сумах, і повинен використовуватися на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Олександр Лисенко доручив начальнику відділуз питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення на наступній апаратній нараді відзвітувати про проведені заходи з цивільного захисту населення на території міської територіальної громади: «Ми повинні повною мірою забезпечити виконання плану заходів цивільного захисту населення і, в разі необхідності, бути готовими до можливого загострення ситуації в країні».