003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із ректором СНАУ Володимиром ЛАДИКОЮ та депутатом міської ради Олександром ЗИМЕНКОМ висадили дерева по вул. Г. Кондратьєва.

Захід із озеленення реалізували разом із науковцями СНАУ, які надали саджанці лип та кленів. Підготовчі роботи провів департамент інфраструктури міста.

Клени у кількості 10 дерев висадили на розворотному кільці поблизу кінцевої зупинки по вул. Г. Кондратьєва, а 40 саджанців липи – вздовж дороги. Загалом запланована висадка 200 дерев – до повороту на вул. Гамалія.

«Неодноразово говорив про те, що хочу, щоб Суми були містом у парку – ошатним, зеленим і квітучим. І справа буде успішної, коли є науковий підхід. Плануємо в цьому питанні тісно співпрацювати з нашим аграрним університетом», – повідомив Олександр Лисенко.

Як зазначив ректор СНАУ Володимир Ладика, було ухвалено рішення висаджувати шестирічні дерева, які краще приживаються. А липи обрали не випадково, адже саме ця порода дерев асоціюється з Сумами – алея таких зелених красунь уже не один десяток років радує сумчан по вул. Петропавлівська.

Депутат міської ради Олександр Зименко додав, що жителі мікрорайону схвально ставляться до цієї ініціативи, адже після видалення аварійних тополь поблизу кінцевої зупинки була необхідність у висадці нових дерев.

Очільник обласного центру зазначив, що міська влада має багато ідей, які планують реалізовувати зі СНАУ, – серед них висадка квіткових композицій, оновлення дерев по вул. Харківська та на в’їздах до міста.

Вже нині КП «Зеленбуд» разом із науковцями СНАУ готує для сумчан тематичні клумби до річниці Незалежності України та Дня Конституції.