Print
Hits: 795

Шість актів перевірок та 78 адміністративних протоколів за порушення правил карантину на минулому тижні склали контролюючі мобільні групи, створені за розпорядженням міського голови Олександра ЛИСЕНКА.

З них п’ять протоколів за грубе порушення протиепідемічних заходів, ігнорування маскового режиму тощо стосувались статті 42 КУпАП, 73 – статті 44-3 КУпАП, повідомив під час апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО. Загалом у період із 16 по 22 квітня мобільними групами з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів було проведено 470 перевірок на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо.

Для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно працювали 68 військовослужбовців військової частини 3051 Національної гвардії України в складі 22 мобільних груп (20 піших патрулів та два патрулі на автомобілі), які за аналізований період провели 42 профілактичні бесіди.

Притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 КУпАП за порушення правил карантину 19 осіб, додав заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Олександр ДІДУСЬОВ, усього адміністративне правопорушення вчинили 106 осіб (за аналізований період). У цілому з початку дії «червоної» зони склали 139 адмінпротоколів, з них 35 протоколів – на суб’єктів господарювання.

Серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування під час трьох рейдів минулого тижня було обстежено 11 підприємств. За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, за порушення карантинних правил складено п’ять протоколів за статтею 42 КУпАП та проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з аптеками щодо дотримання санітарних норм.

Крім того, сказав начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, з 19 по 23 квітня було проведено контрольну перевірку на дотримання перевізниками карантинних вимог на одному підприємстві та проведення дезінфекції на міському пасажирському транспорті на семи маршрутах, 55 автобусах. Під час контролю встановлено, що дезінфекція салонів пасажирських авто проводиться згідно з графіками, а кожен водій забезпечений індивідуальними засобами захисту. Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони не менше ніж три рази на день.

Протоколів за порушення протиепідемічних вимог складено на дев’ятьох водіїв – зауваження, що були виявлені, були направлені перевізникам для усунення.

Очільник Сум Олександр Лисенко доручив керівникам мобільних груп посилити потужності контролюючих органів, та принагідно закликав громадськість неухильно слідувати вимогам карантину задля власної безпеки та стабілізації ситуації з захворюваністю на коронавірус на території Сумської міської тергромади.