Print
Hits: 730

У Центрі учасників бойових дій підсумували роботу за квітень поточного року, виконану відповідно до затверджених планів та заходів.

Так, було зареєстровано 11 осіб з числа учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції, а членів сімей – 12 осіб.

Надійшло звернень до установи – 570, надано послуг – 1065, у тому числі, транспортними послугами скористалися дві особи (особа з інвалідністю внаслідок війни та член сім'ї загиблого Героя).

На «гарячу» лінію установи за аналізований період звернулись понад 200 громадян із різних питань соціального захисту. Найактуальнішими серед них були: оформлення документів на житло, призначення та виплата державних допомог, одержання пільг, послуги та консультація щодо графіка роботи Центру УБД.

Крім того, проводився ряд інформативних тематичних заходів.

Зокрема, з метою обміну досвідом та обговорення питань співпраці, відбулася робоча зустріч практичних психологів комунальних установ підпорядкованих департаменту соціальному захисті населення, у ході яких обговорили надання відвідувачам Центру кваліфікованої психологічної допомоги спеціалістами.

Разом із тим, для формування навичок продуктивного мислення провели онлайн-заняття «Хороший настрій починається з думок»; підготували відео для отримувачів послуг «Посттравматичне зростання учасників бойових дій» щодо посттравматичного зростання; організували спецматеріали до Всеукраїнського дня психолога «Слова допомагають», до Міжнародного дня сміху «PRO вміння посміятися над собою»; оформили тематичний куточок «Чорнобиль – це пам'ять на багато століть»; підготовали відеоролик «Як оволодіти мистецтвом бути здоровим?» до Всесвітнього дня здоров'я тощо.

Постійно підтримувався зв'язок з членами сімей загиблих Героїв, особами з інвалідністю внаслідок війни, добровольцями, волонтерами для виявлення та вирішення їх проблемних питань.

За зверненням учасників бойових дій, соціальними працівниками здійснено 15 актів обстеження житлово-побутових умов проживання осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. З метою визначення та вирішення потреб даної категорії осіб також вирішили питання пошуку тренерів для участі учасника бойових дій, учасника АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни І групи у спортивних змаганнях «Ігри воїнів».