001.jpg

Міський голова Олександр Лисенко разом із народним депутатом України Ігорем ВАСИЛЬЄВИМ проінспектував хід виконання ремонтних робіт, які проводяться у підземному переході на перехресті вул. Харківська та вул. Героїв Сумщини.

Також до перевірки стану виконання ремонту долучилися представники департаменту інфраструктури міста та підрядної організації.

Як повідомив очільник міста, роботи за цим об’єктом були призупинені декілька років тому, адже виникла необхідність проведення додаткового обстеження та заміни мереж. Наразі роботи продовжені, адже є необхідність зробити цей інфраструктурний об’єкт функціональним та комфортним.

«Ми плануємо повністю усунути недоліки, які існують біля переходу – це протікання каналізаційних мереж, заміна мереж ТОВ «Сумитеплоенерго». Ми відновимо перехід обов’язково, не важливо те, в які терміни, головне завдання – зробити якісно, правильно, згідно з проєктом, щоб мешканцям було комфортно, зручно і безпечно», – сказав Олександр Лисенко.

Начальник управління житлово-комунального господарства департаменту інфраструктури міста Олександр КИСІЛЬ зазначив, що з цього питання було багато звернень сумчан, адже воно є актуальним. За результатом торгів переможцем було визначено приватне підприємство Рембудсервіс «Комфорт-П». На виконання робіт 2,8 млн грн – кошти бюджету громади, а 2,5 млн грн – субвенція з Державного бюджету.

Народний депутат України Ігор Васильєв додав, що до нього зверталися і сумчани, і міський голова, і представники департаменту інфраструктури міста, тому було ухвалено рішення про співфінансування ремонту цього об’єкту: «Разом з міським головою домовилися про те, що навпіл фінансуємо даний проєкт. Хочемо зробити так, щоб це було не тільки безпечно, адже це завдання номер один, але й комфортно».

Керівник підрядної організації Євген САВЧЕНКО розповів, що зараз на об’єкті ведуться загальні будівельні роботи. Щотижня проводяться наради керівництва міста та структурних підрозділів з проєктантами та підрядною організацією, щоб швидко реагувати на ті проблеми, які виникають у процесі ремонтних робіт.

Очільник міста також додав, що є багато звернень від митців, які хотіли б після ремонту організовувати свої виставки у переході. Тому ще одним завданням є розширення його функціональності, адже важливо використовувати максимум можливостей, які дає цей об’єкт.