0012.jpg

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради повідомила, що ситуація з захворюваністю на СOVID-19 залишається стабільною, у той же самий час викликає занепокоєння поширення нового штаму коронавірусу.

Олена Чумаченко поінформувала, що останньої доби в Сумах зафіксовано три нові випадки інфікування, одужало четверо хворих. Протягом тижня захворіли 32 сумчан, що вдвічі менше ніж попереднього, – 61 особа, зареєстровано два летальні випадки, одужали 48 містян.

Загалом наразі хворіють 120 сумчан, стаціонарне лікування в міських медичних закладах проходять 52 особи.У КНП «Клінічна лікарня № 5» перебувають 19 осіб (11 хворих – на кисневій підтримці, п’ятеро – у відділенні інтенсивної терапії), у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – 11 хворих (двоє – у відділенні інтенсивної терапії, один – підключений до апарата ШВЛ), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 22 дітей.

Ще 21 містянин лікуються в стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (троє хворих перебувають у відділенні інтенсивної терапії, підключені до апаратів ШВЛ), 14 – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (двоє хворих – у відділенні інтенсивної терапії).

У медичних закладах, що перебувають у підпорядкуванні сумської громади, для хворих на COVID-19 дорослих є 273 вільних ліжка (всі забезпечені киснем), для дітей – 49 (всі забезпечені киснем).

Із початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з квітня 2020 року, в Сумах зареєстровано 35101 особа з позитивним результатом тесту (96% – дорослі).

Попри стабілізацію ситуації з захворюваністю на СOVID-19, Олена Чумаченко звернула увагу на швидке поширення штаму «Дельта» та наголосила на тому, що уникнути чергової хвилі захворювання допоможе лише масова вакцинація.

«Для того, щоб у людини виробився імунітет, повинен пройти певний період, коли почне збільшуватися захворюваність, цього часу вже не буде. Ми пам’ятаємо, якими були дві попередні хвилі, тож, кожен повинен зробити правильний вибір і завчасно пройти вакцинацію. Вакцини для щеплення є», – зазначила начальник управління охорони здоров’я.

За інформацією управління охорони здоров’я, на вихідних у стаціонарних пунктах вакцинації при двох амбулаторіях (вул. Іллінська, 48/50, вул. Привокзальна, 3А) щепили 159 осіб (23 – отримали другу дозу).Олена Чумаченко повідомила, що, для зручності містян, ці пункти вакцинації знову працюватимуть у суботу та неділю (з 9:00 до 14:00). По робочих днях щепитись можна у восьми амбулаторіях. Загалом у Сумах вже зроблено 51385 щеплень.