0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради звернув увагу підприємців і управління «Інспекція з благоустрою м. Суми» на дотримання необхідних вимог у питанні встановлення тимчасових споруд у Сумах.

За словами очільника громади, минулого тижня у місті було встановлено 20 малих архітектурних форм, на які немає необхідних дозволів і рішення виконавчого комітету. Він звернувся до підприємців з вимогою діяти у правовому полі, і дотримуватись вимог.

«Я вже неодноразово звертав увагу підприємців на те, якщо вони хочуть щось побудувати у місті, то треба діяти за процедурою. Є чітка процедура, є конкретні вимоги, треба пройти всі процедурні моменти, взяти участь в аукціоні і отримати необхідні документи. Є також ще один шлях – сезонна торгівля, для цього має бути рішення виконавчого комітету. У цих підприємців дозволу немає. По їх спорудах, які були встановлені на газонах, на тротуарах, рішення виконкому не приймалося», – зауважив міський голова.

Він також повідомив, що першим заступником міського голови була зібрана нарада за участі спеціалістів управління «Інспекція з благоустрою м. Суми» та підприємців, де останніх було попереджено про наслідки таких незаконних дій.

«У разі, якщо сьогодні до кінця робочого дня кіски прибрано не буде самими підприємцями, ми їм у цьому допоможемо. Рішення виконавчого комітету про демонтаж є», – наголосив міський голова.

За інформацією начальника управління «Інспекція з благоустрою м. Суми» Руслана ГОЛОПЬОРОВА, зранку спеціалісти управління здійснили об'їзд торгових точок баштанними культурами, – із 20 точок, які були розміщені самовільно, власниками було прибрано лише дві.