006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із посадовцями різних рівнів узяв участь у заходах із нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Разом із активними сумчанами та небайдужою громадськістю міський голова, Народні депутати України, представники обласної влади, заступники міського голови, працівники виконавчих органів міської ради у супроводі оркестру пройшли колоною від майдану Незалежності до фонтана «Садко», де за ініціативою Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Велике будівництво» встановлено найбільший флагшток на Сумщині.

Очільник сумської громади привітав усіх зі святом і зазначив, що Державний прапор завжди був і залишається символом єдності українського народу та його боротьби за незалежність: «Під цими кольорами Військо Запорізьке відстоювало нашу незалежність, так само у 18-ому році минулого століття хлопці під Крутами боронили наш суверенітет. Саме під цими кольорами наші олімпійці виборювали перемоги для нашої держави. У формі з нашими державними кольорами Андрій ШЕВЧЕНКО забивав свої переможні голи і прославляв наш український футбол. І так само сьогодні з синьо-жовтим стягом наші захисники захищають нашу незалежність. Велике вам спасибі, наші воїни. Вічна слава і вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя, щоб ми мали наше мирне синє небо и мирну українську землю. Є ще один прапор, він не офіційний – червоно-чорний. І він також має відповідні символи боротьби за незалежність, за волю і свободу нашої держави. Ми не просто не забудемо ці кольори. І незалежно від того, хто де живе чи навчається, всі повинні думати не просто про кольори, а про те, як тісно вони вплетені в наше сьогодення. Бо ці два кольори – то наше життя».

Окрім того, всі учасники урочистостей взяли участь у прямому включенні, де в режимі онлайн могли переглянути церемонію підняття Державного Прапора України в географічному центрі України – в селі Мар’янівка на Черкащині. Із нагоди 30-ї річниці Незалежності України там було збудовано монумент, який символізує об’єднання всіх регіонів нашої країни. В оточенні 25 пар крил (за кількістю областей країни разом із Автономною Республікою Крим) у центрі під склом розташоване серце, а поруч 52 метровий флагшток з Державним Прапором України.