005.jpg

Посадовці структурних підрозділів міської ради взяли участь в інформаційній бесіді з медичним працівником та представником управління охорони здоров’я щодо необхідності вакцинації проти COVID-19.

У зустрічі взяли участь працівники департаменту соціального захисту населення, управління «Служба у справах дітей», відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи та Сумського міського центру соціальних служб. Сімейний лікар КНП «Центр первинної-медико санітарної допомоги № 2», яка є і тренером із вакцинації, Наталія СОЛДАТКІНА розповіла про необхідність проведення щеплень та про ті види вакцини, які зараз доступні.

Найперше, на чому зосередила свою увагу медичний працівник, це те, що для щеплення не потрібна специфічна підготовка – достатньо гарного самопочуття в день вакцинації. Вона зазначила, що не варто боятися реакцій на вакцину – після її введення людина ще пів години залишається під наглядом лікарів, які зможуть своєчасно та професійно надати допомогу в разі необхідності.

Учасники зустрічі мали змогу отримати відповіді на питання про те, де працюють пункти вакцинації, що потрібно мати при собі, якщо людина хоче щепитися, які вакцини наявні в Сумах.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Степан ПАК зауважив на тому, що можна провести організовану вакцинацію в колективі – мобільні бригади виїжджають в організацію чи на підприємство, де проводять щеплення тих, хто попередньо виявив бажання імунізуватися.

Найактуальнішу інформацію щодо вакцинації можна знайти на інформаційному порталі Сумської міської ради в розділі «Інформаційні банери» – «Вакцинація проти COVID-19».