006.jpg

У День усиновлення в. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО привітав родини, що прийняли в свої сім’ї дітей, які за різних обставин втратили своїх рідних, та подякував за їхні люблячі серця.

День усиновителя – свято доброти та милосердя, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Воно відзначається в Україні 30 вересня, починаючи з 2008 року.

В. о. міського голови Михайло Бондаренко сказав, що виховання дітей – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості: «У такі складні часи ви прийняли дуже відповідальне рішення – подарувати частину свого серця, своєї душі діткам. Ви робите свою батьківську справу якісно і відповідально. Дякую вам від себе особисто, від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА за те, що дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допомагають вам у будівництві міцної родини».

Також Михайло Бондаренко від імені громади Сум вручив подарунки з нагоди Дня усиновлення прийомній матері Галині ОЛІЙНИК, яка виховує двох дітей, позбавлених батьківського піклування. Вона також приймала вітання від представників обласної влади – отримала грамоту голови обласної державної адміністрації.

Окрім того, в. о. міського голови нагородив батьків-вихователів двох дитячих будинків сімейного типу – Олену ПОНОМАРЬОВУ й Сергія ГМИРЮ, які виховують дев’ятьох дітей, позбавлених батьківського піклування, та Аллу й Сергія КОНЄВИХ, котрі взяли в родину сімох дітей,. Ці сім’ї також отримали подарунки та подяки народного депутата України Тетяни СКРИПКИ.

Наразі на первинному обліку управління «Служба у справах дітей» перебувають 306 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. На території Сумської міської територіальної громади функціонують п’ять дитячих будинків сімейного типу і вісім прийомних сімей, у яких виховується 43 дитини-сироти та дитини, які позбавлені батьківського піклування. Під опікою та піклуванням перебувають 227 дітей.