006.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО зустрілась із головою Асоціації рестораторів Сумської області Валерієм ЖУКОВИМ та обговорила стан вакцинації від COVID-19 представників ресторанного бізнесу  і посилення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи серед цієї категорії.

На нараді також був присутній начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ.

Тамара Іщенко акцентувала увагу голови Асоціації на результатах аналізу епідемічної ситуації з COVID-19 у Сумах та зупинилася на ризиках поширення нового штаму «Дельта», єдиним захистом від якого є імунізація шляхом щеплення.

Вона звернулася до Валерія Жукова з проханням активізувати роз’яснювальну роботу щодо необхідності проведення щеплення проти COVID-19 серед працівників ресторанного бізнесу.

«Усі ми разом повинні подбати про здоров'я населення громади. Відрадно, що у Сумах соціально-відповідальний бізнес, тому я переконана, що проблем із вакцинацією у галузі ресторанного бізнесу не виникатиме. Ми повинні забезпечити безпечні умови перебування в закладах громадського харчування людей. Це важливо, адже наразі спостерігається негативна динаміка поширення коронавірусної інфекції, і наше завдання зробити все, аби не допустити повторення подій минулого року, коли ресторани вимушено мали йти на карантин, після чого значно зменшились доходи підприємців та погіршились умови ведення підприємницької діяльності», – сказала Тамара Іщенко.

Як зауважив Валерій Жуков, бізнес всіляко допомагає виконавчим органам влади у питанні проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості дотримання протиепідемічних норм та вакцинації, – поширює друковані інформаційні матеріали серед громадян, встановлює білборди на соціально-важливу тематику, розповсюджує аудіо-ролики..

«Ми розуміємо значимість цього питання. Підприємці зацікавлені у продовженні роботи їхніх закладів у звичайному режимі, тому в трудових колективах ресторанів активно продовжується вакцинальна кампанія», – сказав підприємець.

Сторони домовились про посилення спільних дій в напрямку популяризації щеплень серед працівників закладів громадського харчування.