002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом зі своїм заступником Вірою МОТРЕЧКО зустрілися з представниками ГО «Ліга сучасних жінок».

Участь у зустрічі взяли Людмила ПОНОМАРЕНКО та Ольга ПОЛЯКОВА, які розповіли про те, що, на жаль, в Сумській міській територіальній громаді, як і в усій країні, прослідковується загрозлива динаміка щодо збільшення випадків домашнього насильства, але разом із тим у місті не діють спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства, що надають послугу термінового розміщення у безпечному просторі.

Представниці ГО звернулися до міської влади з відкритим листом, висловивши солідарну позицію жінок-лідерок Сум щодо необхідності активізації руху зі створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Для цього є потреба у виділенні відповідного комунального приміщення та бюджетних коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації для його ремонту. Після цього буде можливість взяти участь у конкурсі на отримання субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Підсумовуючи зустріч, міський голова Олександр Лисенко сказав, що міська влада докладатиме максимум зусиль для того, щоб втілити такий проєкт у реальність. Він повідомив, що захист прав і можливостей жінок у Сумській міській територіальній громаді є дуже важливим, тому співпраця з представницями ГО «Ліга сучасних жінок» продовжуватиметься не тільки за цим проєктом, а й за іншими можливими ініціативами.