004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав призерів XXIV Дефолімпійських ігор, чемпіонату Європи з армреслінгу та Кубку Світу зі спортивної акробатики, які гідно представили Україну та Суми.

Участь в урочистій зустрічі взяли також заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО та начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ.

Першочергово очільник громади подякував тренерам та батькам призерів змагань за те, що доклали всі зусилля, аби виховати справжніх чемпіонів: «Зараз потрібно не просто боротися за нашу державу, а максимально прославляти її – на теренах інших держав особливо. Коли ви піднімаєтеся на п'єдестали, то це не тільки ваша слава, а й слава для всієї нашої країни, кожного українця. І кожен ваш крок – це підйом догори всієї України».

Віра Мотречко повідомила, що за високі досягнення у І півріччі поточного року спортсмени отримуватимуть стипендію міського голови уже з липня 2022 року.

Насамкінець за прославляння України та міста на світовій спортивній арені, вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури та спорту, досягнення високих спортивних результатів Почесною відзнакою «За заслуги перед містом ІІІ ступеня» Олександр Лисенко нагородив майстра спорту України міжнародного класу, срібного призера XXIV Дефолімпійських ігор з кульової стрільби Дмитра ПЕТРЕНКА, тренера-викладача Сумського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» XXIV Дефолімпійських ігор з кульової стрільби Галину МЕДВЕДЄВУ, в. о. директора, старшого тренера-викладача ДЮСШ№ 2 Вікторію КОРЖОВУ, заслуженого тренера України, майстра спорту України міжнародного класу з армспорту, майстра спорту зі спортивної акробатики, тренера-викладача Сумського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Євгена ЛІТОВЦЕВА, тренера-викладача, хореографа ДЮСШ№ 2 Наталію ЧЕРНЯК.

Почесною відзнакою міського голови «За майстерність» нагороджено майстра спорту України міжнародного класу, срібну призерку XXIV Дефолімпійських ігор з пляжного волейболу Анну ЗАТИЛКІНУ.

Подяку міського голови з нагрудним знаком вручили заслуженому тренеру України, тренеру-викладачу Сумського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Володимира ЗАТИЛКІНА.

Окрім того, Почесною грамотою міського голови нагороджено майстра спорту України міжнародного класу, вихованку ДЮСШ№ 2, яка у складі збірної команди України в парі зі спортсменкою з Кривого Рога посіли І місце та стали володарками Кубку Світу зі спортивної акробатики, Таїсію МАРЧЕНКО та майстра спорту України міжнародного класу, вихованця ДЮСШ «Суми», срібного призера чемпіонату Європи з армреслінгу Ростислава ЛІТОВЦЕВА.