002.jpg

До Дня Незалежності України в Сумах відбувся патріотично-мистецький проєкт «Народжені вільними», де сумчани змогли продемонструвати свої творчі доробки, створені з початку повномасштабного вторгнення росії.

Захід організований відділом культури, Центром культури і дозвілля та Палацом культури АТ «СМНВО-Інжиніринг».

Мета патріотично-мистецького проєкту – познайомити сумчан з талановитими земляками та творчими добірками, «навіяними» війною.

«Сьогодні ми продовжуємо відзначати День Незалежності України. Від очільника громади Олександра ЛИСЕНКА, усього депутатського корпусу щиро дякуємо за вашу патріотичну позицію. Дякуємо нашим творчим колективам, молоді, волонтерам, які допомагають нашому місту, військовим, які захищають Україну, й усім тим, хто допомагає на будь-якому фронті пришвидшити нашу перемогу. Ми, дійсно, незалежні, вільні та непереможні. І я впевнена, що перемога буде тільки за нами», – звернулася до присутніх депутат міської ради Олена ДЯГОВЕЦЬ.

Учасники заходу зачитали авторські вірші, заспівали патріотичні пісні, продемонстрували танцювальні номери. Також усі присутні змогли долучитися до майстер-класів із декоративно-ужиткового мистецтва, плетіння сіток, виготовлення окопних свічок.

«До нашого проєкту долучилися ті творчі особистості, які мають певні доробки, «народжені» з початком повномасштабного вторгнення росії. І сьогодні є можливість їх представити. Цей захід, присвячений Дню Незалежності України, ми створили для того, щоб духом згуртувати людей, показати, що це наш день, наша країна, наше улюблене місто. Ми всі народжені вільними, і ніхто нам не завадить бути сильними та непереможними, тому назва заходу є саме такою», – зазначила начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

У патріотично-мистецькому проєкті також взяла участь талановита художниця, сумчанка Анна ЧЕРНЕНКО, роботи якої завжди радували містян неповторністю, яскравістю та силою. Вона презентувала виставку картин «З Україною в серці», створену з початку повномасштабної війни в країні. Кожен охочий може переглянути виставку картин у фоє Палацу культури до 28 серпня.

***

Приєднуйтеся: