007.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі за минулий тиждень.

Олена Чумаченко повідомила, що спостерігається щотижнева тенденція до погіршення ситуації з COVID-19. Минулого тижня зафіксували збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію. За сім днів зареєстрували 1277 нових випадків недуги, що на 70% більше за попередній тиждень, з них 110 випадків серед дітей. Окрім цього, зафіксували чотири летальні випадки.

У стаціонарах закладів охорони здоров’я громади від COVID-19 наразі лікуються 83 дорослих (більше половини потребують кисневої терапії, восьмеро – перебувають у реанімації, семеро – підключені до апаратів СІПАП) та 19 дітей із підтвердженим діагнозом (один малюк – у реанімаційному відділенні, кисневозалежний) і четверо – з підозрою на COVID-19.

У КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» лікуються 36 сумчан (28 потребують кисневої терапії, п’ятеро хворих перебувають у реанімації).

Зважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, Олександр Лисенко закликав дотримуватися протиепідемічних правил та при будь-яких симптомах недуги – звертатися до сімейного лікаря. Також очільник громади доручив провести роботу з військовими щодо вакцинації.

Щодо загальної ситуації в галузі, то вона, за словами начальника управління охорони здоров’я, продовжує працювати в режимі підвищеної готовності. Загалом на стаціонарному лікуванні перебувають 1315 осіб, серед яких 136 дітей. Лікарні мають все необхідне для надання медичної допомоги цим хворим.

Також Олена Чумаченко повідомила, що заклади охорони здоров’я готові до опалювального сезону.

З огляду на зниження температури повітря, очільник громади доручив за потреби, при наявності відповідних технічних можливостей, використовувати для опалення стаціонарів обігрівачі, задля забезпечення повноцінного функціонування лікувальних закладів і комфортного перебування хворих.

***

Приєднуйтеся: