007.jpg

Представники влади Сумської міської ТГ обговорили з фахівцями Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) можливості співпраці.

Від громади на зустрічі були присутні її очільник Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Віра МОТРЕЧКО, директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, директор департаменту інфраструктури міста Олександр Журба, директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК, начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО.

Гості повідомили, що мають змогу допомогти з реалізацією проєктів, пов’язаних, зокрема з тепло-, водопостачанням і водовідведенням. Представники МОМ зазначили, що організацію цікавлять проєкти, за якими готова відповідна супровідна документація, й об’єкти, які є власністю громади та призначені для потреб населення. Також розповіли про можливість надання непродовольчої допомоги та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Очільник громади Олександр Лисенко подякував за готовність допомагати громаді й відзначив важливість такої підтримки для сумчан і тих, хто прибув до громади з інших територій. Він запевнив у готовності керівництва Сумської міської ТГ до подальших кроків у налагодженні співпраці з Міжнародною організацією з міграції.

Під час зустрічі сформували попередній список проєктів, за якими можлива співпраця, та домовилися про те, що сумська громада надасть усю необхідну документацію за ними на розгляд МОМ. Також у рамках візиту до Сум представники Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні відвідали КП «Міськводоканал» і лікарню.
Наступним кроком у налагодженні співпраці стане підписання сторонами відповідного Меморандуму.