003.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО провів зустріч з представниками ООН щодо питань відновлення та розвитку громади.

Міжнародну організацію представляли голова офісу Координатора ООН в Україні Ана ЛУКАТЕЛА, заступник голови офісу з координації гуманітарних питань (Київське відділення) Анна ПАЛОНКА, спеціаліст з питань координації надання гуманітарної допомоги (OCHA), (Київське відділення) Юрій СУПРУН.

Ана Лукатела зазначала, що метою візиту є налагодження контактів у рамках підготовки до форуму за участі представників Сумщини та міжнародних донорів. Провести такий планують в обласному центрі в лютому. Захід має стати майданчиком для об’єднання представників влади, бізнес-спільноти та міжнародних партнерів, які готові інвестувати в проєкти розвитку Сумської міської тергромади та області.

Гостя повідомила, що Сумщина стане пілотною областю, де проведуть такий захід.

Олександр Лисенко підтвердив зацікавленість керівництва громади в такій співпраці. Попри те, що в умовах воєнного стану нагальними завданнями є захист та обороноздатність, треба думати й про розвиток громади. Тим паче, що база для цього є. Це й потужна з унікальними виробництвами промисловість, й Індустріальний парк «Суми», й інші можливості.

«Намагаємося жити та розвиватися, думати на перспективу. Місто має Стратегію розвитку на період до 2030 року. Наразі працюємо над її актуалізацію з урахуванням нинішньої ситуації», – сказав очільник сумської громади.

Олександр Лисенко подякував гостям за ту допомогу, яку надає їхня організація сумчанам і загалом українцям в умовах військової агресії.