006.jpg

Вихованцям Палацу дітей та юнацтва вручили подарунки від міста-партнера Целлє на знак подяки за створені ними ескізи для вітальної різдвяної листівки обербургомістра

Історія дружби Сум і Целлє нараховує вже понад 30 років. З перших днів російського вторгнення німецькі партнери взялися допомагати сумчанам. Вже на початку квітня до міста прибув перший гуманітарний вантаж. Потім було ще два. Також у Целлє приймали біженців з України, зокрема сумські родини.

Згодом, прагнучи відволікти дітей у Сумах від війни, партнери запропонували, щоб юні художники віком 6 – 10 років зробили малюнки на різдвяну тематику, найкращі з яких будуть використані для створення іменних вітальних різдвяних листівок обербургомістр Целлє.

Управління освіти і науки доручило цю важливу роботу вихованцям Палацу для дітей та юнацтва, які створили 13 малюнків. Усі вони справили неабияке враження на представників міста-партнера, тож, попри намір обрати чотири найкращі роботи, у підсумку в Целлє визнали переможцями всіх 12 авторів і передали їм символічні подарунки від муніципалітету та однолітків.

Передаючи їх вихованцям ПДЮ, заступники очільника громади Віра МОТРЕЧКО та Станіслав ПОЛЯКОВ, подякували дітям за малюнки, які, окрім усього, несуть важливу місію промоції Сум та України.

Заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ повідомила, що додатково до цих подарунків муніципалітет Целлє зробить благодійний внесок на рахунок Палацу дітей та юнацтва в розмірі 500 євро.