001.jpg

У Сумах у День пам’яті Героїв Крут поклали квіти до пам’ятної дошки Героям-крутянцям.

Капелан Микола КАРПЕНКО у своїй промові нагадав історію битви під Крутами та провів паралелі між подіями, що сталися 105 років тому, і сьогоденням.

Спільно з капеланом присутні, серед яких були заступник очільника Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО та заступник директора департаменту комунікацій та інформаційної політики Олена ДЯГОВЕЦЬ, прочитали молитву «Отче наш», після чого хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під Крутами та всіх захисників України й поклали квіти до пам’ятної дошки Героям-крутянцям.

«Цим вчинком надихалися наступні покоління борців за нашу незалежність. Цим вчинком надихається наша молодь, яка сьогодні знову зі зброєю в руках. Наші воїна сильні. З ними вся нація. Ми переможемо!» – наголосила Віра Мотречко.

Серед тих, хто прийшов віддати данину шани та поваги учасникам бою під Крутами, були й батьки загиблого Героя нашого часу Ніколая Ніколаєнка. Мати мужнього захисника України розповіла, що, перше довідавшись про сумну, а водночас славетну сторінку українського літопису, подумала про батьків загиблих юнаків. Тоді жінка навіть не думала про те, що за кілька років її син так само зі зброєю в руках боронитиме рідну землю. Валентина Ніколаєнко закликала сумчан пам’ятати кожного загиблого за Україну воїна.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут сьогодні протягом дня (коли не буде вимкнень електроенергії у споживачів другої черги) Агенція промоції «Суми» (вул. Соборна, 27) демонструватиме короткометражний документальний фільм «Крути» із циклу «Перемоги України». Вхід вільний.