001.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з представниками Фонду «Партнерство за сильну Україну».

На зустрічі також були присутні керівники низки структурних підрозділів міської ради.

В. о. заступника директора проєкту «Раннього відновлення» Ірина ІВАНОВА зазначила, що метою візиту є ознайомлення з перебігом процесу відновлення на території сумської громади та координація спільних дій у цьому напрямку, а також обговорення можливостей спільної діяльності щодо вдосконалення та поліпшення доступу до сервісів, які надає влада.

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО подякував гостям за підтримку жителів громади та висловив сподівання на продовження активної співпраці. Посадовець зазначив, що наразі в пріоритеті в громаді – безпека та відновлення. Так, тривають роботи з облаштування укриттів у школах, у чому громада співпрацює й з фондом, і ремонти у захисних спорудах цивільного захисту. У планах зробити укриття й у дитячих садочках і всіх лікарнях, але це вимагає значного фінансування й виконати суто коштом бюджету громади важко. Говорячи про відновлення, очільник громади проінформував про те, що спільним фінансуванням громади та держави вдалося провести поточний ремонт пошкодженого житла, капітальний ще не зроблений.

Під час зустрічі детально зупинилися на нагальних потребах у сфері цивільного захисту населення, в освіті, соціальному захисті населення, наданні адміністративних послуг.

Так, керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК звернула увагу на можливість вдосконалення системи оповіщення шляхом збільшення кількості приладів поширення сигналу. Начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА серед необхідного назвала додаткові робочі станції для оформлення та видачі біометричних паспортів, комп’ютерну техніку, м’які меблі, мобільні валізки, облаштування укриття. Потребу у комп’ютерній техніці серед основних виділили начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА та директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК. Керівник департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА звернула увагу на поповнення парку комунального громадського транспорту. Також сумчани виокремили напрямки психологічної допомоги та реабілітаційних послуг захисникам України.

«Без сторонньої допомоги ми будемо робити все довго, а необхідно швидко Безумовно, що працюємо над реалізацією поставлених завдань, але змушені рахуватися з викликами та реаліями й спрямовувати значний фінансовий ресурс на забезпечення безпеки. Тож, кожна допомога ззовні, а, зокрема, ваша – важлива та необхідна», – зазначив Олександр Лисенко.

Учасники зустрічі домовилися про те, що кожна галузь сформує пропозиції щодо своїх потреб і подасть їх представникам фонду «Партнерство за сильну Україну».

Ірина Іванова повідомила, що в разі неможливості виконання окремих їхньою організацією певних запитів, їх передадуть колегам.

Депутат Верховної ради України Тетяна СКРИПКА висловила переконання, що подальша співпраця з фондом буде успішною та плідною, адже він уже вже зарекомендував себе як надійний партнер.