Print
Hits: 562

Сумським підприємцям пропонують отримати фінансову підтримку від Міжнародної організації міграції.

Представники сумських мікро- та малих підприємств, які постраждали від війни, можуть отримати грантову підтримку за програмою Міжнародної організації з міграції.

Основна мета такої грантової програми – підтримка економіки України шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги.

Така можливість передбачена для малих та мікропідприємств, що релокуються або здійснюють діяльність у тому числі у сумській області та в інших областях країни. Вони мають бути зареєстрованими в Україні не менше, ніж за 1 рік до дати подання заявки та належати громадянам України.

Пріоритет надаватиметься заявкам від постраждалих від війни, пошкодженим, зруйнованим та переміщеним підприємствам.

Мікропідприємства (працевлаштовують менш як 10 осіб) мають створити не менше 1 робочого місця завдяки гранту, а малі підприємства (працевлаштовують більш як 10 осіб) – не менше 3 робочих місць.

Для мікропідприємств максимальна сума гранту становить 4 500 євро в гривневому еквіваленті за курсом ООН, для малих підприємств – 20 000 євро в гривневому еквіваленті.

Останній місяць подачі заявок – жовтень. МОМ щомісяця проводить перегляд заявок та запрошує відібраних заявників для презентації бізнес-плану.

Детальніше – за посиланням.