003.jpg

Управління охорони здоров'я інформує щодо ситуації з захворюваністю на COVID-19 у Сумській міській територіальній громаді.

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику громади Олександрові ЛИСЕНКУ повідомила, що кількість хворих на COVID-19 продовжує збільшуватися. Минулого тижня зафіксували зростання захворюваності на 20%. Занедужали 338 людей (діти – 23). Зафіксували два, пов'язані з хворобою, летальні випадки.

Наразі у стаціонарі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» перебувають п’ятеро дітей із підтвердженим діагнозом і вісім – з підозрою на хворобу, у відділенні реанімації – одна дитина з COVID-19.

У стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» лікуються 19 сумчан (16 потребують кисню, у реанімації – одна людина на ШВЛ), у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» – 15 жителів громади (двоє хворих поміщені до відділення інтенсивної терапії, одна людина на ШВЛ).