005.jpg

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО розглянули 22 питання щодо реалізації прав дітей.

З них 15 питань стосувалися реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, сім – спірних питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити 15 правочинів за участю дітей: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору купівлі-продажу на нерухоме майно, договору дарування, договору міни, договору на оформлення та отримання дитиною у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, договору купівлі-продажу автомобіля, який належить неповнолітній на підставі свідоцтва про право спадщини за законом тощо, та укладення вищевказаних договорів у випадках наявності факту зареєстрованого місця проживання дітей у квартирах, будинках, приміщеннях.

Серед немайнових питань, які розглянула комісія, були такі: визначення порядку участі у вихованні малолітньої дитини, визначення місця проживання малолітньої дитини разом з батьком, стан виконання батьківських обов’язків, позбавлення батьківських прав, притягнення батьків до відповідальності.

Також було затверджено 18 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.