Print
Hits: 821

Представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій долучилися до тренінгу «Розробка Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату», що пройшов у місті Жовква (Львівська область).

Тренінг відбувся в рамках провідної ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії», до якої доєдналася сумська громада у січні 2023 року. Вона взяла курс на підтримку переходу до кліматичної нейтральності.

Національні експерти Угоди мерів навчали громади шляхом виконання практичних завдань з розробки структури ПДСЕРіК, розрахунку базового кадастру викидів, розробки заходів з пом’якшення наслідків кліматичних змін, оцінки ризиків та вразливості до змін клімату. Тренінг проходив у форматі «мозкового штурму». Крім того, формат заходу дозволив познайомитися з іншими громадами та перейняти досвід у напрямку енергоефективності та екології.

Нагадаємо, разом із новими зобов’язаннями в частині клімату та довкілля громада має розробити оновлений стратегічний документ – План дій сталого енергетичного розвитку і клімату до 2050 року. Розпорядженням очільника громади Олександра ЛИСЕНКА створено робочу групу, яка займатиметься розробкою ПДСЕРіК.