Print
Hits: 717

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО розповів про поточну ситуацію в громаді.

Посадовець повідомив, що здійснюється постійний моніторинг безпекової ситуації, працює штаб оборони, керівництво громади перебуває цілодобово на зв’язку з армією та поліцією. З огляду на позицію військових вуличне освітлення в повному обсязі поки що не вмикатимуть, але, як і раніше, працюватимуть світлофори та підсвічування пішохідних переходів.

У громаді тривають роботи з облаштування укриттів у закладах освіти та медицини, на об’єктах цивільного захисту населення. Щомісяця підбивають проміжні підсумки виконання відповідних робіт, які планують повністю завершити до 1 вересня.

Олександр Лисенко повідомив, що керівництво громади ініціюватиме перед Сумською ОВА питання зміни часу початку комендантської години з 23:00 на 24:00. Цю пропозицію вже обговорили з правоохоронцями – вони не заперечують. Такі зміни дадуть змогу продовжити роботу громадського транспорту у вечірній час.

Що стосується пасажирських перевезень, відсьогодні курсує по додатковому тролейбусу на маршрутах № 7 і № 10А, триває робота над уведенням в експлуатацію нової тягової підстанції, ремонт підземних мереж, опрацьовується питання придбання автобусів. І вже за два місяці очікується покращення ситуації з комунальним громадським транспортом.

Також триває наведення порядку в громаді. Місячник з благоустрою розпочався 15 березня і продовжуватиметься до 12 травня. Комунальники вже розпочали очищувати визначені території. Також очільник громади закликав долучитися до проведення таких робіт підприємства та підприємців, небайдужих сумчан.

Щодо дати звершення опалювального сезону, Олександр Лисенко зазначив, що з цим не квапитимуться, адже після потепління, яке прийде цього тижня, очікується зниження температури повітря. Ймовірно, опалення вимкнуть на початку квітня. Втім, задля економії енергоносіїв та коштів споживачів, керівництвом громади доручено тепловикам регулювати температуру теплоносія в залежності від погоди.

Традиційні для цього періоду весняні канікули освітяни вирішили провести у період з 10 по 16 квітня.