003.jpg

Розпочаті громадські обговорення щодо перейменування у м. Суми вул. Миколи Василенка на вул. Веселу та присвоєння назв восьми вулицям у селах на території громади.

Перейменувати вулицю Миколи Василенка пропонують її мешканці, пояснюючи необхідність урегулювання дублювання однорідних топонімів у різних частинах міста. Так, вулиця Миколи Василенка розташована у районі Ганнівки, а провулок Миколи Василенка – у районі Баранівки. Нагадаємо, таку назву вулиця та провулок отримали у 2016 році, коли в рамках декомунізації було перейменовано частину колишньої вулиці Радгоспна та колишній провулок Дем’яна Бєдного.

Крім того, сумчани можуть долучитися до обговорення пропозицій щодо присвоєння назв топонімам у восьми селах на території громади, які нині не мають офіційних найменувань. Пропозиції надані старостами Битицького, Стецьківського та Піщанського старостинських округів.

  • село Микільське

вулиця Без назви – вулиця Михайлівська

  • село Кардашівка

вулиця Без назви – вулиця Лісова

  • село Радьківка

вулиця Без назви – вулиця Центральна

  • село Рибці

вулиця Без назви – вулиця Яблунева

  • село Загірське

вулиця Без назви – вулиця Михайлівська

  • село Трохименкове

вулиця Без назви – вулиця Над’ярна

  • село Житейське

вулиця Без назви – вулиця Козацька

  • село Кирияківщина

вулиця Без назви – вулиця Хуторська

Пропозиції можуть подавати як фізичні, так і юридичні особи до 19 червня включно. Пропозиції подаються у письмовій формі, надсилаються This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи – із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Отримати роз’яснення можна у департаменті забезпечення ресурсних платежів: вул. Садова, 33 або за тел. (0542)70-04-04, (0542)70-04-13 чи This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Узагальнені звіти про результати громадських обговорень оприлюднять на Інформаційному порталі Сумської міської ради до 3 липня.